Muzsika 2003. október, 46. évfolyam, 10. szám, 43. oldal
A Bartók Rádió Hírei
 

Október 10. és 20. között hetedik alkalommal rendez országos zongoraversenyt fiatal művészek számára a Magyar Rádió. A vetélkedő elődöntőjének első fordulójáról 14-én, a másodikról 17-én reggel 9 órától hallható részletes összefoglaló műsor. A középdöntőt 14-én, 15-én és 16-án délután kettőtől és hattól élő adásban sugározza a Bartók Rádió a 6-os stúdióból. A zenekari döntőre 17-én és 18-án este fél nyolctól kerül sor, szintén élő közvetítésben. Közreműködik a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara Kovács László vezényletével. Az ünnepélyes eredményhirdetés és a győztesek hangversenyének időpontja október 20. (Szerkesztő: Perédi Márta, Magyar Kornél)
A Rádiózenekar őszi kortárs zenei sorozatában október 8-án a 75 éves Lendvay Kamilló Requiemjét mutatja be a Zeneakadémián a MR Énekkarának közreműködésével, vezényel Kovács László.
Október 12-én, vasárnap az Európai Kultúrák Rádiós Napját ünnepli Bartók több műsora. Ennek jegyében este élő közvetítés hallható a londoni South Bank Centre-ből az "Énekeljenek a népek" (Let the Peoples Sing) nemzetközi rádiós kórusverseny döntőjével. (Szerkesztő: Vass M. Katalin)
A Rádió zenei együtteseinek októberi turnéi: a zenekar 1-jén és 2-án Pozsonyban és Brnóban lép fel Vásáry Tamás irányításával és szólójával, a másik szólista Pavel ©porcl hegedűművész. A műsoron Kodály, Liszt, Brahms és Bizet művei szerepelnek. Az Énekkar 16-19. között Erdélyben: Csíksomlyón és Székelyudvarhelyen ad három hangversenyt Liszt, Verdi, Kodály, Bartók, továbbá Csiky Boldizsár, Vajda János és Ligeti György műveiből összeállított programmal, vezényel Strausz Kálmán.