Muzsika 2003. szeptember, 46. évfolyam, 9. szám, 2. oldal
A Bartók Rádió hírei
 

1791 - Mozart utolsó éve. Szeptember 1-jétől 5-ig H. C. Robbins Landon néhány éve megjelent Mozart-könyvének ötrészes rádióváltozatát sugározza a Bartók Rádió, Győri László fordításában és szerkesztésében, Végvári Tamás közreműködésével.
A kamarazene remekeiből. Szeptember 1-jén nyilvános hangversenysorozat kezdődik a Márványteremben. A hangversenyeket a Bartók Rádió élő adásban közvetíti négyhetenként, hétfőn 18 órától. A ciklus újdonsága, hogy a klasszikus-romantikus kamarazene-irodalom mesterműveit ezúttal egy-egy nagyzenekar művészei szólaltatják meg. Elsőként a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának tagjai játsszák el Schubert két művét, az Arpeggione-szonátát és az F-dúr oktettet. A további koncerteken a MÁV Szimfonikusok, a Magyar Állami Operaház, a MATÁV, a Danubia, a Szombathelyi Szimfonikusok, a Budapesti Fesztiválzenekar, a Nemzeti Filharmonikusok és a Miskolci Szimfonikus Zenekar szólistái lépnek fel. (Szerkesztő: Lázár Eszter)
Haydn Eszterházán. 2003. szeptember 5. és 7. között négy alkalommal élő hangverseny-közvetítés hangzik fel a fertődi kastélyból, Joseph Haydn és kortársai műveiből. Fellép többek közt Rosemary Hardy, Malcolm Bilson, Spányi Miklós, a Festetics Vonósnégyes és az Orfeo Zenekar Vashegyi György vezényletével.
Magyar zeneszerzőportrék. A sorozat szeptember 17-i hangversenyén a Zeneakadémián a Rádiózenekar a 60 éves Dubrovay László műveit szólaltatja meg Kovács László vezényletével, szeptember 23-án a 6-os stúdióban a MR Énekkara és Gyermekkórusa Csemiczky Miklós kompozícióit énekli Erdei Péter és Thész Gabriella irányításával. (Szerkesztő: Göncz Zoltán)