Muzsika 2003. június, 46. évfolyam, 6. szám, 27. oldal
A Bartók Rádió hírei
 

A Bartók az Eurorádió két élő operaközvetítését veszi át a hónap folyamán: június 7 én a drezdai Kultúrpalotából Hugo Wolf A kormányzó című operáját sugározza Hartmut Haenchen vezényletével; 27-én a Veronai Arénából Bizet Carmenjét, Alain Lombard irányításával.

Június 13-án a szegedi Dómból Dohnányi Ernő Szegedi miséje hangzik el élő közvetítésben; a Magyar Rádió Énekkarát és a Szegedi Szimfonikus Zenekart Strausz Kálmán dirigálja, szólisták: Frankó Tünde, Németh Judit, Somorjai Simon és Szüle Tamás.

A Bartók Rádió felvételen rögzíti a Földvári Napok és a Soproni Régi Zenei Napok hangversenyeit; június 20-án egyenes adásban sugározza Balatonföldvárról a Ligeti György műveiből összeállított koncertet és Sopronból június 24-én Johann Sebastian Bach Máté-passióját.

Június 23. és 29. között Svéd Hetet rendez a Magyar Rádió, melyet a Bartók Rádió számos zenei felvétellel gazdagít, továbbá beszélgetéseket közvetít Svédországban élő magyar zeneszerzőkkel: Simai Pállal, Deák Csabával és az idén 60 esztendős Maros Miklóssal.