Muzsika 2003. január, 46. évfolyam, 1. szám, 11. oldal
A Bartók Rádió hírei
 

A Magyar Kultúra Napját harangozza be a január 20-i, 18.05-kor kezdődő hangverseny a Rádió Márványtermében, amely a Klasszikus mesterművek 2002/2003-as évadja második sorozatának nyitókoncertje, s egyben a Lajtha-díj ünnepi kiosztásának rendezvénye. A kamaraest műsorán Bach, Mozart, Debussy, Dohnányi és Lajtha művei szerepelnek.
A Bartók Rádió Hangverseny Szerkesztősége 1998 óta rendez jazz tehetségkutató versenyeket. 2003 januárjában kezdődik és párhuzamosan zajlik a VI. és VII. nemzetközi jazzverseny: a Vajda Sándor jazz bőgő és a Dandó Péter jazz basszusgitár tehetségkutató. Mindkét verseny zsűrijében szerepelnek korábbi versenyek győztesei is; a zsűrielnök Egri János, az alelnök Barcza Horváth József lesz. A május 30-i döntőre hazánkba érkezik a New York-i bőgős-basszusgitáros John Patitucci, aki a zsűri díszelnöke lesz.
2003-ban a Bartók Rádió zongoristák számára hirdet országos zenei versenyt, mellyel 36 esztendős hagyományt folytat. Ez alkalommal az 1971. január 1. után született fiatalok - művészek, tanárok, valamint felső- és középfokú zenei tanintézetek növendékei - mérhetik össze tudásukat október 10. és 20. között, három fordulóban. A vetélkedő anyagának gerincét Bach, Beethoven és Brahms művei alkotják, de szerepelnek benne az évfordulós Dohnányi és Kadosa darabjai is. A zsűri tagjai: Ujfalussy József (elnök), Falvai Sándor, Kovács Sándor, Lantos István és Vásáry Tamás. Nevezési határidő: 2003. április 30.