Nyugat · / · 1933 · / · 1933. 3. szám

A NYUGAT HÍREI

A NYUGAT-BARÁTOK IRODALMI SZALONJÁban egy ideig nem tartunk előadásokat. Ha új műsort kezdünk, előfizetőinket erről értesíteni fogjuk.

*

Megjelent Radnóti Miklós: Lábadozó szél c. új verseskönyve a Szegedi Fiatalok Művészeti Kollégiumának 6-ik kiadványaként. Ára 2 P.

*

A Nyugat mai száma nyomásra készen állott, mikor viharfelhők tornyosultak a Nyugatbarátok Irodalmi Szalonja felett s arra az elhatározásra kényszeritettek bennünket, hogy az előadásokat egyidőre megszüntessük. Erről csak két sorban értesithettük már a lapban előfizetőinket.

Megvan azonban a reményünk, hogy az atmoszféra enyhülni fog s két hét mulva ujra kezdhetjük az előadásokat.

Három év óta közönségünk hozzászokott, hogy szakadatlan energiával dolgozunk s uj és uj kisérletet teszünk, hogy a folyóirat és közönsége közt a viszony egyre erősebb s hasznosabb legyen. Nekünk az előadásokra két okból van szükségünk. Az egyik az, hogy a lap tartalmát akarjuk ezekkel a vitaanyagokkal életteljesebbé tenni. Már eddig is láthatja az olvasók tábora, hogy haladunk az élet problémái felé. Másik okunk, hogy az irókat, tudósokat, az előadókat szembe akarjuk állitani a közönséggel. Mi irók ugyanis állandóan az iróasztal mellett ülünk s ez túlságosan elvonttá teszi életünket. Jó az, ha a gondolkodó szembe kerül a valóságos élettel. Ez magasabb izzást idéz elő s amellett a közönségnek is magasabb örömet szerez az ilyen együttes munka.

Mihelyt dolgaink elintéződnek, értesiteni fogjuk olvasóinkat.


 
Tisztelettel
 
a Nyugat szerkesztősége