Nyugat · / · 1930 · / · 1930. 11. szám

A NYUGAT HÍREI

A Nyugat a Könyvnapon. A Nyugat május 8-án és 9-én résztvett az Országos Könyvnap-akcióban; a Vilmos császár-út 34. sz. alatt levő szerkesztősége előtt pompás sátrat állított fel és a házban könyvesboltot rendezett be, amelyet a közönség, különösen előfizetőink nagy tömegben kerestek fel. A sátorban és a könyvesboltban állandóan jelen voltak a Nyugat szerkesztői és munkatársai.

Móricz Zsigmond Sárospatakon és Sátoraljaujhelyen. Május 11-én Móricz Zsigmond a sárospataki kollégium vendége volt, ahol mint az intézet régi növendékét ünnepelték és előbb a díszteremben, aztán a hangversenyteremben a Nyugatról, pataki emlékeiről és Bornemisza Elektrájáról tartott előadásait lelkesen fogadták. Május 12-én Sátoraljaujhelyen tartott Móricz Zsigmond nagysikerű előadást.

Bródy Sándor síremlékét május 25-én leplezték le a rákoskeresztúri izr. temetőben, ahol a Nyugat és az írói egyesületek nevében Móricz Zsigmond mondott sírbeszédet.

Nyugat propaganda-könyvhét. Június 2-tól a Nyugat a Vilmos császár-út 34. sz. házban a Bank-u. sarkán levő utcai helyiségben olcsó könyvhetet rendez. Árusításra kerülnek mélyen leszállított árakon - már 10 fillértől kezdve - a Nyugat íróinak művei és egyéb irodalmi értékű könyvek.